وبلاگ بیستک : تشخیص زودهنگام زخم بستر به کمک فناوری مریخ ناسا – (SEM)Subepidermal Moisture!
محققان طی یک پژوهش جدید از فناوری مریخ ناسا برای تشخیص زودهنگام زخم بستر بهره گرفته اند.
آنها موفق شدند تا با استفاده از اسکنر (SEM)Subepidermal Moisture یا اسکنر میزان رطوبت بافتهای پوست، ۱۰ روز قبل از اینکه زخم بستر به سطح پوست برسد آن را تشخیص دهند.
زخم بستر که همچنین زخم فشاری نام دارد، با آماری برابر با ۵۰۰ هزار نفر در سال، بیش از هر نوع سرطانی باعث مرگ و میر در انگلستان می شود.یکی از مشکلات پزشکان و پرستاران در مبارزه با زخم بستر تشخیص زودهنگام آن است.پیشتر کارکنان بیمارستا نها در یک روش سنتی تنها می توانستند زخم بستر را در زمانی که به سطح پوست می رسید شناسایی کنند که این امر دارای آسیبهای جبران ناپذیری بود.تا اینکه اسکنر SEM رو شهای پیشین را تغییرداد. این اسکنر که بیسیم ، دستی و غیرتهاجمی بوده با استفاده از تکنولوژی زلزله شناسی که از کاوشگر مریخ ناسا اقتباس شده، قادر به تشخیص زخم بستر تا ۱۰ روز قبل از بروز آن بر روی پوست می باشد.
محققان به تازگی آن را بر روی بیش از ۱۲۰۰ بیمار در سراسر ۱۳ بیمارستان آزمایش کرده و با موفقیت توانستند احتمال بروز زخم بستر را در این بیماران به طور کامل از بین ببرند. یکی از بیمارستا نها به نام بیمارستان سنت ماری که وقوع زخم بستر در آن به صفر رسیده بود، تخمین زده است که با استفاده از اسکنر SEM توانسته در حدود ۶۰۰ هزار پوند ذخیره کرده و ساعت بهره وری پرستاران به ۱۴۲۰ رسیده است.
با سپاس از : خبر نامه زامیاد