دیدار مدیر فروشگاه اینترنتی بیستک با غلامعلی کویتی پور !
دیدار مدیر فروشگاه اینترنتی بیستک با غلامعلی کویتی پور؛ این ملاقات در حاشیه مراسم تجلیل و تکریم از ۶۰ سال زحمت سردم زورخانه توسط استاد فرامرز نجفی تهرانی مصادف با ماه مبارک رمضان ۱۴۰۱ هجری شمسی در زورخانه شهید حاج قاسم سلیمانی واقع در محله زیبا دشت دهکده المپیک تهران صورت پذیرفت!
( زورخانه شهید حاج قاسم سلیمانی ) ؛ سالن و مجموعه ورزشی در محله زیبا دشت تهران و بلوار شهرکرد واقع شده است و به صورت شبانه روزی به مراجعه کنندگان خدمات ارائه می دهد. این مجتمع یکی از پنج مجموعه ورزشی در محله زیبا دشت تهران می باشد و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی مراکز مهمی مانند محل بازی کودکان، خانه موزه شهید مهدی پور و مرکز خرید گلستان و همچنین فروشگاه شهروند المپیک، پمپ گاز CNG سرچشمه، بوستان، بازار روز المپیک قرار گرفته است.
همواره کشور ایران با نام شیر مردان و پهلوانانش شهره بوده و منش پهلوانی نزد مردم جایگاهی بیش از قهرمانی داشته است. مر حوم ابراهیم هادی نمونه بارزی از این دسته بود.
وبلاگ بیستک؛ دراین مقاله قصد دارد به معرفی غلامعلی کویتیپور، مداح و خواننده قطعات حماسی و مذهبی بپردازد:
غلامعلی کویتیپور ، ( زادهٔ ۱ اردیبهشت ۱۳۳۷ خرمشهر ) مداح و خواننده قطعات حماسی و مذهبی است . وی فعالیت هنری را از سال ۱۳۵۶ آغاز کرد که از دوره دبیرستان وارد موسیقی مذهبی شد و تا مقطع دیپلم تحصیل کرد. وی بعد از گذراندن خدمت سربازی در نیروی هوایی سال ۱۳۵۹ با شروع جنگ تحمیلی با نیروهای بسیج به جبهه جنگ رفت و بعنوان مربی آموزش نظامی مشغول شد،هر از گاهی هم لازم بود برای رزمنده ها می خواند.
کویتی پور از مداحان معروف در زمان جنگ ایران و عراق بود و بعدا سمت آهنگ های حماسی رفت، او یکی از روشنفکران این عرصه و از عاشقانه موسیق و فیلم است. از نوحه های او میتوان به یاران چه غریبانه، چنگ دل و ممد نبودی ببینی اشاره کرد.
زندگی نامه :
غلامعلی کویتی پور در سال ۱۳۳۷ در محله خیابان خیام خرمشهر به دنیا آمد، پدرش اهل خرمشهر و مامور شهربانی که در ۷ سالگی او بخاطر مسمویت فوت کرد و مادرش اهل آبادان و خانه دار بود،۹ برادر و ۵ خواهر دارد و خود فرزند دوازدهم است. از سال اول راهنمائی وارد رشته موسیقی شده و به خاطر صدای خوبش از طرف دبیرستان به پیشاهنگی معرفی می شود. برادر بزرگتر او مشوق وی در موسیقی بوده است. در سال ۱۳۵۶ به خوانندگی مذهبی روی آورد و در ایام محرم در مراسم عزاداری می خواند.
خود معرفی :
-
هنوز بجز خانواده خودم، هیچ احدی را «امر به معروف» نکردهام. چون خودم به آن نیاز دارم.
-
وابسته به هیچ هیات و دسته و جناحی نیستم.
-
خواندن شغل اصلی من نیست. نذر حنجره و البته آب باریکه ای هست ولی شغلم آزاد است.
-
چون پدر و دو برادرم نظامی بودند، شغل مورد علاقه دوران کودکی ام افسری هست.
-
پدرم روزی که مرا کلاس اول دبستان ثبت نام کرد ، فردایش از دنیا رفت. با ۹ برادر و ۵ خواهر و بدون پدر، بزرگ شدم!
کویتی پور در سال ۱۳۶۶ ازدواج کرد:
اواخر جنگ درست ۶ ماه مانده به امضای قطعنامه ۵۹۸ فرمانده زرهی ارتش، شهید عظیمی به شهادت رسید و به دستور آقای شمخانی به تهران آمدم تا دعای کمیل این شهید را در مراسمش بخوانم، همانجا بود که بواسطه دوستان با خانواده همسرم آشنا شدم، پس از صحبت های اولیه قرار شد خطبه عقدمان را امام بخواند ولی این مستلزم ماهها و شاید سالها انتظار بود. تا اینکه در یک مراسم که داماد امام شرکت داشتند من این موضوع را مطرح کردم و وی به نوعی سبب خیر شد تا ما خدمت امام رسیدیم. خطبه عقد با مهریه ۵۰ هزار تومان در فضای معنوی خوانده شد. یادم هست که سید احمد آقا وکیل داماد بودند و امام هم وکیل عروس. آنجا آقای انصاری به امام گفتند آقای کویتی پور از حماسه سراهای جبهه ها هستند. امام که سرشان پایین بود به بنده نگاهی کردند و گفتند: خدا شما را حفظ کند. ثمره این زندگی تنها یک فرزند دختر شد که متاهل است.
فعالیت های هنری :
کویتیپور از مداحان معروف در زمان جنگ ایران و عراق بود. از نوحههای معروف آن زمان می توان به «غریبانه»، «چنگ دل» و «دل پریشانم» اشاره کرد. نوحه «عمّه بابایم کجاست» یکی از پر طرفدارترین کارهای اوست که در شهرت وی نقش بسزایی داشت.
همچنین وی به مناسبت آزادسازی خرمشهر نوحه حماسی معروف «ممد نبودی ببینی» را به یاد محمد جهان آرا خواند. او خود را نه مداح بلکه حماسه خوان میداند.
آثار برجسته هنری :
کویتیپور علاوه بر خواندن تعداد زیادی نوحه و اشعار مذهبی و حماسی از جمله خوانندگانی است که در تولید و انتشار آثاری به قصد عزاداری محرم فعال بوده است. وی در نواختن سازهای درامز، تومبا و فلوت کلیدی تخصص دارد.
ایشان تاکنون آلبومهایی به نامهای «غریبانه» و «غریبانه۲» و «خاموش» را ارائه کردهاست. آلبوم «غریبانه۲» بدون هماهنگی او تنظیم و پخش شد و بعد از مدتی از بازار جمع آوری شد. به گفته کویتی پور او برای آلبوم «غریبانه ۲» قراردادی نداشت و تنها دو قطعه از این آلبوم با صدای او بود. مجید رضازاده آهنگساز و تنظیم کننده آلبومهای غریبانه و غریبانه ۲، این دو آلبوم را بخشی از یک مجموعه ۱۷ قطعهای صوتی ویژه محرم می داند که در قالب دو آلبوم “غریبانه ۱ و ۲” و با خوانندگی غلام کویتی پور منتشر شدهاست.
حواشی های زندگی هنری :
در تیرماه سال ۱۳۹۹ قطعهای از کویتی پور منتشر شد، که در آن با همخوانی یک دختر و با سبکی به مانند رپ، در حال خواندن موزیکی اعتراضی به سیاستهای جمهوری اسلامی بود. همین رخداد کافی بود، تا منتقدان و موافقان، سیل نظرات و تحلیلهای خود را متوجه این خواننده کنند. بخشی از این موزیک بدین شرح است:
حیف دیگه ورق برگشت، دیگه نمیشه به عقب برگشت این آشی بود که خودمون پختیم، ولی هیچ خوب نشد اصلاً مزش!
توضیحات کویتی پور درباره همخوانی خبرساز :
اما او خودش عادی تر از سایرین با ماجرا برخورد می کند؛ «ما در استودیو صدایمان را باز می کنیم و یک تبریک به دختر خودم و پریچهر خانم نازنین گفتم. از صبح که بیدار شدم از خبرگزاری های مختلف داخلی و خارجی تماس برای مصاحبه داشتم. من آدم رویی هستم و چیز پنهانی ندارم. متاسفانه اصحاب رسانه و افرادی که من را و نگاه من را و دیدگاه هنری من را نمی شناسند به این مسائل جهت میدهند.»
کویتی پور در ادامه با تایید این موضوع که پریچهر دخترش نیست، درباره این خواننده نوجوان ۱۳ ساله گفته است: «ایشان در استودیو حضور نداشتند و من مقداری از کار ایشان را شنیدم و پیشنهاد شد من این قطعه را دنبال کنم و تمرینی خواندیم. من تا بحال از خودم حتی لایو هم نگذاشتهام.»
آدمها تغییر می کنند. جهان هم هر روز تغییر می کند. کویتی پور هم یکی از ما آدم های همین جهان است که حق دارد بخواند، حرف بزند، انتقاد کند، انتخاب کند و تغییر کند. او خودش می گوید «من مداح نیستم؛ حماسه خوانم». اما به هر حال لابد اتفاقی افتاده است که غلام کویتی پور در ۶۲ سالگی از حماسه خوانی عبور کرده و امروز میگوید: «وقتشه خودمو رسوا کنم.»
متن کامل ترانه کویتی پور و پریچهر :
یه روز خوب بود همه چی دور بود
چشمم سوت و کور بود
کاش زمان باز برگرده به عقب
احساس بد زمین دور بود
تا وقتی بد بودی حال خوش داشت این روزهای قشنگ و بی تکرار
حیف دیگه ورق برگشت دیگه نمیشه به عقب برگشت
این آشی بود که خودمون پختیم ولی هیچ خوب نشد اصلا مزش
دیگه از خنده خبری نیست از دلخوشی اثر نیست
شدم اون آدم سرد و بی خیال حتی دیگه اثری نیست
دیگه بیخیال اوضاع شدم
وقتشه که خودمو پیدا کنم
هم پیش تو هم پیش بقیه وقتشه که خودمو رسوا کنم
حیف دیگه ورق برگشت دیگه نمیشه به عقب برگشت …
از معروف ترین نوحه های کویتی پور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
عمه بابایم کجاست
-
به کربلا آب روان قیمت جان شد
-
الا یا ایها الساقی
-
بر لب دریا لب دریا دلان خشکیده است
-
دوست دارم کز غمِ جانسوز عاشورا بمیرم
-
عمه جان اینجا کجاست
-
ممد نبودی ببینی
-
نمیشه به عقب برگشت