روش و مراحل تهیه قاووت چهل گیاه – وبلاگ بیستک!
برای تهیه قاووت چهل گیاه همه موارد را پس از تمیز کردن و بعضا برشته کردن با هم ترکیب کنید . همچنین باید دو برابر وزن ترکیب شکر اضافه کنید سپس آن را اسیاب کنید . هر یک قاشق مرباخوری آن را میتوان در یک استکان آبجوش ریخته و آن را میل کنید .
برای تهیه قاووت رنگی با طعم های متفاوت، میتوان ادویه ها و مواد افزودنی به آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه اضافه کرد .اگر به آرد نخودچی و پودر قند ، پودر پسته فراوان اضافه کنید سبز رنگ میشود . برای رنگ قهوه ای پودر کاکائو و یا قهوه اضافه کنید . با اضافه کردن پودر رازیانه و یا دارچین و سیاه دانه و هل و تخم گشنیز … رنگ ها و طعم های متفاوتی را در قاووت ایجاد کنید.
نکته ی مهم در برشته کردن مواد قاووت چهل گیاه:
موادی که نیاز به برشته کردن آنها است : تخم خرفه ، بذر کتان ، جو ، شاه دانه (کنف) ، تخم کاهو ، موردانه ، تخم گشنیز ، تخم آفتابگردان ، سیاه دانه ، خشخاش ، قهوه .
روش مصرف قاووت چهل گیاه:
به مقدار دلخواه (به طور مثال ۱ قاشق مرباخوری) به همراه با ۱ استکان آبجوش مخلوط کرده میل نمایید!
اما معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف میکنند. برخی نیز آن را در آب جوش میریزند و استفاده میکنند. گرچه میتوان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد. معمولاً رسم است هنگامی که خانمی زایمان میکند به او قووتو میدهند و از میهمانانش نیز با قووتو پذیرایی میکنند.
مراحل تهیه قاووت چهل گیاه:
ابتدا موادی که برای تهیه قاووت بکار میروند از چوب و برگ وچیزهای اضافه پاک میشوند؛ سپس به قسمت شتشو فرستاده میشوند تا کاملا شسته شوند که گرد و خاک داخل آنها گرفته شود ، (بطور میانگین موادی مانند خشخاش ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم در هر کیلو بعد از تمیز شدن و شستشو کم می شود یعنی این مقدار مواد اضافه دارند) ، بعد از این مرحله مواد در مکانی مخصوص و بهداشتی خشک میشوند ( در زیر نور آفتاب نه در دستگاه خشک کن مصنوعی ) پس از خشک شدن ، مواد را برای برشته ( بوداده ) کردن به قسمت مربوطه فرستاده میشود تا با درجه حرارت خاص و به مقدار خاص برشته شوند؛ بعد از این مرحله مواد با وزن خاصی که در فرمول قاووت موجود است با هم مخلوط میشوند و آسیاب میشوند.در این مرحله قاووت خوشمزه و پر از خواص درمانی آماده می شود و میتوانید میل فرمایید!
با سپاس از : asanteb & hakimtehrani & soghat-kerman & daneshju-club