آشنائی بیشتر با خواص گلاب؛ گلاب ضداستفراغ بوده و در رفع خلط خونی موثر است.
نوشیدن و بوییدن گلاب برای درمان سر درد ناشی از استنشاق هوای کثیف و شنیدن جار و جنجال مفید است. همچنین بوییدن گل محمدی، موجب آرامش و تمدد اعصاب میشود و از استرس و فشارهای روانی می کاهد. مصرف گلاب تهیه شده از گل محمدی را به بیماران قلبی توصیه میکنیم. از گل محمدی مربایی تهیه میشود که جهت خوردن در دوران نقاهت بسیار مقوی و مغذی بوده و غش و ضعف و بیهوشی را رفع میکند. برگهای گل محمدی را وقتی با قند نرم بسایند، خمیری ساخته میشود که آن را «گل قند» گویند که مسهلی بسیار قوی است. روزانه نوشیدن دوغ مخلوط با کمی گلبرگهای گلمحمدی برای تنظیم کار جهاز هاضمه بسیار نافع است. جهت رفع بوی بد دهان که ممکن است در اثر جمع شدن صفرا در معده با نشانههایی نظیر تلخی دهان، کمی اشتها و زردی چشم باشد، بهتر است از روش غرغره گلاب با قدری سرکه استفاده کنید. از جوشانده گل محمدی، جهت التیام اورام چشم و شستشوی زخمها استفاده میشود. اگر ۱۰۰ گرم فشرده گلبرگ تازه گل گلاب را با ۱۰۰ گرم روغن کنجد و یا روغن زیتون بجوشانید از آن روغنی باقی میماند که مسکن التهاب معده بوده و در تسکین دردهای موضعی اثر شفابخش دارد. گلاب مقوی قلب و مقوی معده و مقوی کبد و مقوی قوای طبیعی نفسانی حیوانی وهم و غم را ازبین می برد و هضم رابهبود می بخشد وکلیه را تقویت میکند، جلوبخارات را میگیرد .
برخی از اسانسها یا عرقیات گیاهی به طور غیربهداشتی تولید میشوند که از نظر قیمت نسبت به محصولات بهداشتی تفاوتی آشکار دارند لذا توصیه میشود محصولاتی را خریداری کنید که دارای تاریخ تولید، انقضا، سری ساخت و پروانه بهداشت باشند، چرا که این گونه محصولات با نظارت وزارت بهداشت و طی آزمایشات کامل، پاستوریزه شده و به دست مصرف کننده می رسد.