اهمیت عیب یابی کمک فنرهای خودرو؛ کمک فنرها نقش اساسی در ایمنی خودرو دارند اما امروزه توجه کمتری به این بخش می شود چون سلامت فرمان، چر خها و ترمزها در اولویت هستند. رانندگان اغلب به نقایص کمک فنرها که یکی از اساسی ترین قسمت های خودرو است توجهی نمی کنند.
جالب است بدانیم در صورت خرابی کمک فنرها ضریب فرسودگی سایر قطعات خودرو نیز افزایش می یابد. این قطعات شامل: ۱ – فنر تعلیق ۲ – جعبه فرمان ۳ – دیفرانسیل ۴ – لاستیک چر خها ۵ – بلبرینگ چر خها ۶ – گیربکس ۷ – سیستم تعلیق ۸ – مجموعه سیبکهای فرمان هستند.
به منظور ایمنی بیشتر، اطلاعات ذیل می تواند دید بهتری در خصوص شناخت و تشخیص خرابی های کمک فنر ارائه نماید:
۱ – اگر کمک فنر نشتی دارد حتما باید تعویض گردد.
۲ – بالا و پایین رفتن خودرو به خصوص اگر جاده ناهموار باشد و یا شیرجه رفتن خودرو در حین ترمزهای شدید ممکن است به دلیل خرابی کمک فنرها باشد.
۳ – اگر در سر پیچ، خودرو بیش از حد بپیچد به نحوی که راننده برای کنترل آن باید تلاش بیشتری کند این روند می تواند از خرابی کمک فنر باشد.
۴ – اگر چرخها روی جاده بالا و پایین روند ممکن است از فرسودگی فنرها و کمک ها باشد.
۵ – اگر خودرو روی جاده حالت بی ثباتی پیدا کند، ممکن است از فرسودگی از کمک فنرها باشد و این امر ایمنی اتومبیل را شدیدا تهدید می کند.
۶ – بار کردن خودرو بیش از ظرفیت آن عامل مهمی در ضیعف شدن سیستم تعلیق از جمله کمک فنرها می شود. اگر سرعت متناسب با جاده و بار نباشد باعث شکسته شدن اتصالات می شود که در نتیجه نا امن بودن خودرو و سرنشینان حتمی است.
۷ – اگر اتومبیل شما به یک سمت کشیده می شود سیستم تعلیق را که شامل تایرها، فنرها و کمک فنرها است را توسط افراد مجرب مورد بازدید قرار دهید تا نسبت به تعمیر و تنظیم هندسه چرخها با دستگاه الکترونیک اقدام شود.
۸ – تایرهای فرسوده و جویده شده نشانگر عیب در سیستم تعلیق به خصوص در کمک فنرهاست که پس از آزمایشات نسبت به تعمیر و یا تعویض آنها اقدام شود.
با سپاس از : خبرنامه زامیاد