به قسمی که اولین صندوق امانات جهان در حوضه تمدن این شهر بنا نهاده شده است.این شهر به «شهر بادگیرها»، «عروس کویر»، «دار العلم» و «شهر دوچرخهها» معروف است. در سالهای اخیر به یزد نام «حسینیه ایران» نیز دادهاند.واژه یزد در لغت به معنای مقدس و پاک بوده و وجهتسمیه این شهر، سرزمین مقدس و شهر خدا است.
غذاها ی سنتی یزد:
یکی از راههایی که انسانها برای انطباق با محیط طبیعی خود از آن استفاده میکنند ، استفاده از غذاهای متناسب با امکانات و نیازهای محیطی است . به این ترتیب انسانها به نیاز زیستی خود پاسخی فرهنگی میدهند و نیاز به غذا خوردن و تطبیق با محیط زیست را با سنتها و آداب و رسوم بسیاری درمیآمیزند .
شهرستان یزد ، به علت قرار گرفتن در کمربند خشک جهانی ، دارای زمستانهای سرد و نسبتاً مرطوب و تابستانهای گرم و طولانی و خشک است . از سنت غذایی خاصی پیروی کرده و تابستان گرم ، خشک و طولانی را با انواع آشها و زمستان سرد را با غذاهای شیرین و شیرینیجات معروف خود سپری میکنند . همچنین مردم یزد به استفاده از انواع گیاهان دارویی معروف هستند که در سایر شهرهای ایران نسبتاً به فراموشی سپرده شدهاست . به علاوه در یزد بسیاری از غذاهای سنتی دارای مفاهیم ارزشی خاص خود بوده و هر یک از آنها در مراسم و مناسبت خاصی استفاده میشوند .
انواع شیرینی های یزد:
باقلوا ( لوز پسته ، لوز بادامی یا بیدمشک ، لوز نارگیلی ، لوز مخلوط دورنگ ، لوز ترحیمی ) ، کیک یزدی ، کیک تختهای ، حاجی بادام ، نان برنجی ، نان پنجرهای ، نقل یزدی ، قطاب ، پشمک ، آبنبات مغزی ، سوهان آردی ، سوهان خانی ، نان نارگیلی ، نان منقا و باقلوا شامی که به دلیل نیاز داشتن مقدار زیادی هل و گلاب و شربت تولید آن مقرون به صرفه نیست .