جایگاه و سفارش به تغذیه عدس در دین مبین اسلام :
-
خداوند در قرآن میفرماید: و اذ قلتم یا موسی لن نصبر علی طعام واحد فادع لنا ربک یخرج لنا ممّا تنبت الارض من بقلها و قثآئها و فومها و عدسها و بصلها …و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین میروید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند.
-
حضرت محمد(ص) فرمودهاند: خوردن عدس دل را نرم و اشک چشم را به سرعت جاری میسازد.
-
در همین راستا امام رضا (ع) هم به نقل از پدرانش از رسول خدا (ص) فرمود: «علیکم بالعدس، فأنه مُبارک، مقدس، یَرِق القلب و یکثر الدمعه و قد مبارک فیه سبعون نبیاً آخرهم عیسی بن مریم»؛ بر شما باد عدس، زیرا که مبارک و مقدس است، دل را نرم و اشک چشمرا زیاد مینماید، هفتاد پیغمبر او را مبارک گردانیدهاند که آخر آنها عیسی بن مریم است.
-
امام رضا (ع) هم درباره خواص درمانیعدس فرمود: اگر بدنت در اثر نوره حمام سوخت، عدس پوستکنده را آرد کن و با گلاب و سرکه در آمیز و به محل زخم شده بکش که به اذن خداوند متعال خوب خواهد شد.
-
در روایتی دیگر از رسول خدا (ص) وارد شده که: «پیامبر از قساوت دلهای قوم خود به خدا شکایت نمود. خدا امر کرد عدس بخورند، چون عدس دل را نرم، اشک چشمرا جاری و تکبر را میبرد و آن غذای نیکان است» .
-
نقل شده است که امیرالمؤمنین علی (ع) فرمود: خوردن عدس، دل را نازک می کند و اشک را جاری می سازد.
-
امیرالمۆمنین علی (ع) هم فرموده است: خوردن عدس قلب را نازک رقّت و آمدن اشک را سرعت میبخشد.
-
یکی از بنی اسرائیل از سنگدلی و کمی اشک خود به خداوند متعال شکایت کرد. خداوند به وسیله پیغمبری برای او وحی فرستاد که عدس بخور. او نیز چنین کرد. دلش نازک شد و اشکش جاری گردید.
-
امام صادق(ع) فرمودهاند: در عدس دوای هفتاد درد است.
-
امام صادق ( ع ) فرمودند : مردی نزد پیامبر خدا از سنگ دلی اظهار ناراحتی کرد به او فرمود : بر تو باد عدس ، چرا که دل را نازک می کند و اشک را شتاب می دهد.
-
در حدیثی دیگر آمده است که سویق عدس تشنگی را زایل میکند و معده را قوت میدهد و صفرا را فرو مینشاند و معده را پاک میکند و هفتاد درد را دواست و هیجان خون و حرارت را برطرف میکند.
-
امام باقر علیه السلام درباره این نوع سبزی یعنی عدس، که از زمره حبوبات است، چنین فرموده اند: دختری که خون حیضش قطع نمی شود، به او سویق عدس بدهید تا بنوشد، که به سرعت، حیض قطع می شود.
-
امام صادق (ع): برای درد کمرعدس نافع است.
البته باید متذکر شد که این روایات به مصرف متعادل عدس اشاره دارند و نباید در مصرف آن زیادهروی کرد؛ چرا که زیادهروی در مصرف هر مادهی غذایی زیانهایی برای بدن خواهد داشت که عدس هم از این قائده مستثنی نیست. مصرف زیاد عدس سودازا است و برای اعصاب مضر است.
با سپاس از : Beytoote & ganj7 & nargil & hidoctor& akairan & tebyan