Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir01
۱۱۰ هنرمند صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در جشنواره اقوام ایرانی همراه با سوغات و غذای محلی به میزبانی چهارمحال و بختیاری حضور پیدا کردند. هنرمندان از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، خراسان رضوی، کرمان و گیلان موفق به حضور در جشنواره اقوام ایرانی شدند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در گفتگو با بیسمگ( مجله بیستک ) گفت: کمیته ملی گردشگری خوراک ایران با همکاری موسسه فرهنگی هنروران و مهرنگار از ۲ لغایت ۷ مرداد ۱۴۰۱ خورشیدی در برج میلاد تهران جشنواره و نمایشگاه گردشگری اقوام و خوراک ایرانی منطقه غرب کشور را برگزار می کنند.
علی خاکسار با اعلام اینکه لزوم معرفی هرچه بهتر ظرفیت های گردشگری استان مقوله ای مهم است، گفت: امیدواریم در فرصت ایجاد شده برای استان های غرب کشور بتوانیم برای توسعه و رونق گردشگری این استان ها بهره برداری لازم را بکنیم.
وی خاطر نشان کرد که : در این نمایشگاه برنامه شب فرهنگی استان های همدان، ایلام، کردستان، کرمانشاه و لرستان و نیز سوغات و خوراک ایرانی این مناطق، صنایع دستی و هنر موسیقی اجرا می شود.
ایشان ابراز امیدواری کرد که در فرصت ایجاد شده برای استانهای غرب کشور بتوانند برای توسعه و رونق گردشگری این استانها بهره برداری لازم را انجام دهند.
Tourism Festival of Iranian Ethnicities and Food-bistac-ir02
سرکارخانم ساناز مینایی بعنوان فعال گردشگری که در این نمایشگاه حضور یافته بود، با اشاره به اینکه ۳۸ سال است که در حوزه غذا فعالیت می کند، به بیسمگ( مجله بیستک ) یکی از رموز مهم غذاهای ایرانی که باعث خاصیت درمانی آنها میشود، را تشریح کرد:
تنوع ادویه جات ایرانی حداقل در خاورمیانه منحصربه فرد است، در گذر تاریخی سه تمدن ایران، روم و چین دارای خوراک هایی بودند که از دوره باستان الگوی غذا برای دنیا بودند.
فرهنگ خوراک و غذاهای ایرانی به طور ۱۰۰ درصد به کشورهای عربی سفر کرده و منتقل شده است، همچنین ۵۰ درصد غذای ایرانی به هند نیز سفر کرده است درحالی که هندیها خود از دانش و تعدد خوراک برخوردار هستند ولی هرگز منکر فرهنگ غذایی ایرانی نشدند و حتی در سیستم آموزش خود، خوراک ایرانی را معرفی می کنند، درحالی که متأسفانه در ایران خودمان این معرفی فرهنگ غذایی کم رنگ است.
مدیر برند مؤسسه آشپزی و شیرینی پزی سانازسانیا:
مهمترین توصیه بوعلی سینا، درمان با غذا بوده و رمز پخت و پُزغذاهای ایرانی باعث شده که این غذاها خاصیت های درمانی یابد! حرارت آب با دمای مناسب و ملایم فقط باعث می شود ویتامین C و ۵۰ درصد ویتامین B از بین رود بنابراین ایرانیها نیز در پخت غذا به صورت سوزن جوش اقدام می کردند تا خاصیت غذا از بین نرود و این مسئله یکی از مهمترین دلایل خاصیت درمانی غذاهای ایرانی است.
ایران به دلیل۴ فصل بودن و به فراخور کشت و داشتن انواع میوه ها و گیاهان که از قدیم به آنها گیاهان دارویی می گفتند، باعث شده است تا غذا برای ایرانی ها فقط صرف خوردن نباشد و مؤلفه درمان نیز داشته باشد، مثلاً در زمستان برداشت مرکبات را داریم که مصرف آن از سرماخوردگی جلوگیری می کند و در تابستان نیز برداشت هندوانه داریم که مصرف آن باعث جلوگیری از گرما زدگی می شود.
همچنین وی خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه هر روز غذاهای اقوام را به صورت رایگان بین مردم توزیع می کنیم تا بازدید کنندگان با غذاهای بومی و سنتی استانهای کشور آشنا شوند.
با سپاس از : Hamgardi & Iribnews & Namayeshgahha & zanjan.mcth & Tasnimnews &Ghatreh & yjc.news