اجتماعي, پزشكي, تكنولوژي, خبري, ساخت و توليد, شيمي, صنايع غذائي, صنعت, كشاورزي

پیروزی زعفران بر سرطان کبد در جنگی نابرابر – وبلاگ بیستک!

Saffron & Liver Cancer-bistac-ir00

 پیروزی زعفران بر سرطان کبد در جنگی نابرابر؛ زعفران به عنوان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی به شمار می آید. به تازگی محققان تحقیقاتی در این باره آغاز کرده اند که آیا زعفران می تواند روی سرطان ها نیز تاثیر داشته باشد. از این رو امروز می خواهیم به یکی از یافته ها درباره زعفران و سرطان کبد بپردازیم.

تحقیقات اولیه در مورد زعفران و سرطان کبد

متخصصان برای اینکه متوجه شوند که آیا زعفران و سرطان کبد با هم رابطه ای غیر مستقیم دارند یا نه، اقدام به اجرای یک سری آزمایش ها بر روی موش ها نموده اند. این محققان پس از آزمایشات اولیه متوجه شده اند که زعفران می تواند جلوی تکثیر سلول های التهابی در کبد موش ها را بگیرد که مصداق اصلی آن، این است که زعفران و سرطان کبد حریفان قدری خواهند بود که زعفران در این مبارزه پیروز خواهد بود.

اثر زعفران و سرطان اولیه کبد

سرطان سلول های کبدی که به HCC نیز شهرت دارد به عنوان پنجمین عارضه ای است که مرگ و میرهای زیادی را به خود اختصاص داده است. عموما افرادی به این سرطان دچار می شوند که به هپاتیت از نوع بی و سی، بیماری کبد چرب، مصرف بی رویه آهن و مشروبات الکلی، و حتی در معرض تغییرات دی ان ای قرار دارند. در ادامه تحقیقات دانشمندان متوجه شده اند که عصاره زعفران توانسته یک محافظ شیمیایی قوی در مقابل این عوامل به شمار آید و در رشد سرطان و حتی بروز سرطان کبد جلوگیری کند. اینجاست که می توان گفت زعفران و سرطان کبد به عنوان حریفان قدر یک دیگر به شمار می آیند که پیروز میدان مبارزه زعفران است.

Saffron & Liver Cancer-bistac-ir01

Saffron & Liver Cancer-bistac-ir01

سایر تحقیقات در مورد زعفران و سرطان کبد

البته تحقیقات در این باره در کشورهای مختلفی رواج یافته که از جمله آن می توان به امارات متحده عربی نیز اشاره کرد. طی تحقیقاتی که صورت گرفته است، محققان به این نتیجه رسیده اند که زعفران دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می تواند جلوی بسیاری از عوامل سرطان زای کبدی مثل ماده DEN را بگیرد چرا که این ماده در تنباکو، وسایل آرایشی و بنزین و غذاهای فراوری شده به وفور یافت می شود و مردم در معرض شدید آن قرار دارند.

نتایج درمانی زعفران و سرطان کبد بر روی موش ها

پژوهشگرانی که روی موش های آزمایشگاهی تاثیرات زعفران را ارزیابی می کرده اند به این نتیجه رسیده اند که با استفاده ۲۲ هفته ای از عصاره زعفران در موش های آزمایشگاهی که آنان را به ماده های سرطان زا، آلوده کرده بودند، توانسته اند جلوی رشد این بیماری را بگیرند و در مواردی که موش ها آلوده نبوده اند نیز توانسته اند ایمنی خوبی در مقابل این بیماری را بگیرند. سرپرست این تیم تحقیقاتی که عمرو امین نام دارد معتقد است که : «یافته‌های ما نشان می‌دهند زعفران با کمک به اجرای فرایند اپوپتوز یا مرگ تنظیم‌شده سلولی، جلوگیری از تکثیر بی‌رویه سلول‌ها و اثر ضد التهابی این نقش ضد سرطانی را بازی می‌کند.

نتیجه گیری:

زعفران و سرطان کبد حریفان قدرتمندی هستند که خوشبختانه پیروز میدان مبارزه این دو زعفران است چرا که تحقیقاتی که روی موش های آزمایشگاهی صورت گرفته حاکی از این است که این گیاه ارزشمند می تواند به میزان زیادی روی تکثیر و حتی ایجاد سلول های سرطانی جلوگیری کند.

با سپاس از : Zaferan

دیدگاهتان را بنویسید