تعریف رزین پلی استر و کاربرد آن در وبلاگ بیستک!
تعریف رزین پلی استر و کاربرد آن؛ رزین پلی استر یکی از انواع رزین است که در مجسمه سازی و کارهای صنعتی و تولید سنگ مصنوعی کاربرد دارد و از آن استفاده می شود. رزین پلی استر وقتی با هاردنر یا همان موادی که باعث خشک شدن و سخت شدنش می شود، مخلوط می گردد پس از مدتی حرارت آن بالا می رود و به حالت ژله در می آید و سپس سخت و محکم می گردد. به هنگام سفت شدن پلی استر، مولکول ها به هم نزدیک شده و مقداری از محلول نیز بخار می شود، در نتیجه، حجم پلی استر بعد از بستن، اندکی کاهش پیدا می کند. پلی استری که سخت شده و خشک شده را دیگر نمی توان به حالت مایع برگرداند و مناسب ترین درجه برای کار با پلی استر، حرارت بیست درجه می باشد. پس به هنگام کار با پلی استر حواستان به این نکته مهم باشد تا دچار مشکل نشوید.
توجه داشته باشید که پلی استر مایع، بوی زننده ای دارد و بنا بر نظر کارشناسان در این زمینه گفته شده که اگر روزانه مقدار پنج کیلوگرم از آن مصرف شود بی ضرر است، ولی بیش تر از این مقدار را باید در اتاقی که تهویه می شود، انجام داد و گرنه باعث بروز مشکلات تنفسی و ریوی می شود و افرادی که بیماری هایی مانند آلرژی و آسم دارند را با خطر مرگ روبرو می کند. قبل از کار با رزین پلی استر در ابتدا تمامی موارد و نکات ایمنی را رعایت کنید تا باعث آسیب های جبران ناپذیری برای شما نشود.
همچنین رزین پلی استر به بعضی اجسام مانند چوب می چسبد. برای جلوگیری از این کار می توانیم از پارافین و یا فیلم نیز استفاده کنیم. فیلم، مایعی است که با قلم مو بر سطح قالب زده می شود و پس از خشک شدن، یک لایه نایلون مانند نازک ایجاد می کند.
رزین پلی استر بعد از بستن و خشک شدن، محکم، غیر سمی و غیر متخلخل می گردد و می توان آن را سوهان زد و یا با مته سوراخ کرد. برای رنگی کردن رزین پلی استر می توان از انواع رنگ پودری استفاده کرد. رزین پلی استر در مقابل نور تغییر رنگ نمی دهد.
هاردنرهای مورد استفاده در پلی استر، به دو صورت مایع و خمیری وجود دارند که کار کردن با نوع خمیری ساده تر است، هاردنر مایع به رنگ آب است و بوی تندی دارد.
رزین پلی استر باید در جای خنک و تاریک نگهداری شود. عمر رزین از نوع پلی استر در صورتی که مرغوب باشد، به دوازده ماه می رسد.
باسپاس از : art-connor